Menjador escolar

L'Escola Bressol Patufets treballa conjuntament amb el càtering Teca i Xerinola, de Banyoles. Una dietista és l'encarregada d'elaborar menús saludables i equilibrats tal i com es demana a la Llei 17/2011 publicada al BOE el 5 de juliol de 2011. Aquest catering ofereix fruites i verdures ecològiques de temporada, entre altres productes de les mateixes condicions.

L’horari d’aquest servei és de 12:00 a 15:00. Aquest espai de temps està estructurat en tres parts:

a)      L’estona de l’àpat

Durant aquest temps es farà un treball d’hàbits d’higiene i salut (rentar mans abans i després de dinar, rentar les dents tot cantant la cançó de les dents, netejar-se amb el tovalló no amb la roba, menjar a poc a poc i mastegar bé els aliments, fer un bon ús dels estris, etc)

Els menús són variats i cada dia mirarem què dinem, així aprenem a menjar de tot alhora que anirem coneixent tot tipus d’aliments, el nom, el seu color, el gust, etc.

Aquests menús es canvien cada mes, de manera que a més d’introduir gustos, canviarem les fruites i verdures del temps. Els pares/mares estan informats del què mengen els seus fills ja que se’ls fa arribar una còpia.

En cas d’al·lèrgies i/o intol·leràncies alimentàries, es programarà un menú especial, el més similar possible, en funció de les necessitats. Es cuinarà totalment a part de la resta per tal de no contaminar la dieta especial.

b)      L’estona del descans

És el moment de relaxació que va més o menys, segons l’infant, de 12:30 a 14:30. Cada infant té el seu llitet, el qual cadascú coneix mitjançant el dibuix que el caracteritza. Entre la veu dolça de l’educadora i la música clàssica/de relaxació que es posa d’ambient, els infants concilien el son de manera agradable i tranquil·la.

c)       L’estona de joc lliure

A l’escola hi ha moments d’activitat dirigida, doncs després de la migdiada és un dels moments de joc lliure, en que l’educadora ofereix cada dia un tipus de joc diferent i cada infant tria el joc que més li agrada.

Aquesta estona s’ajunta amb el moment de preparar als infants que marxen i d’atendre la higiene dels infants que continuen a l’escola fins la tarda.