Serveis

Menjador escolar

L'Escola Bressol Patufets treballa conjuntament amb el càtering Teca i Xerinola, de Banyoles. Una dietista és l'encarregada d'elaborar menús saludables i equilibrats tal i com es demana a la Llei 17/2011 publicada al BOE el 5 de juliol de 2011. Aquest catering ofereix fruites i verdures ecològiques de temporada, entre altres productes de les mateixes condicions.

L’horari d’aquest servei és de 12:00 a 15:00. Aquest espai de temps està estructurat en tres parts:

a)      L’estona de l’àpat

Durant aquest temps es farà un treball d’hàbits d’higiene i salut (rentar mans abans i després de dinar, rentar les dents tot cantant la cançó de les dents, netejar-se amb el tovalló no amb la roba, menjar a poc a poc i mastegar bé els aliments, fer un bon ús dels estris, etc)

Els menús són variats i cada dia mirarem què dinem, així aprenem a menjar de tot alhora que anirem coneixent tot tipus d’aliments, el nom, el seu color, el gust, etc.

Aquests menús es canvien cada mes, de manera que a més d’introduir gustos, canviarem les fruites i verdures del temps. Els pares/mares estan informats del què mengen els seus fills ja que se’ls fa arribar una còpia.

En cas d’al·lèrgies i/o intol·leràncies alimentàries, es programarà un menú especial, el més similar possible, en funció de les necessitats. Es cuinarà totalment a part de la resta per tal de no contaminar la dieta especial.

b)      L’estona del descans

És el moment de relaxació que va més o menys, segons l’infant, de 12:30 a 14:30. Cada infant té el seu llitet, el qual cadascú coneix mitjançant el dibuix que el caracteritza. Entre la veu dolça de l’educadora i la música clàssica/de relaxació que es posa d’ambient, els infants concilien el son de manera agradable i tranquil·la.

c)       L’estona de joc lliure

A l’escola hi ha moments d’activitat dirigida, doncs després de la migdiada és un dels moments de joc lliure, en que l’educadora ofereix cada dia un tipus de joc diferent i cada infant tria el joc que més li agrada.

Aquesta estona s’ajunta amb el moment de preparar als infants que marxen i d’atendre la higiene dels infants que continuen a l’escola fins la tarda.

Ludoteca

És l’espai de temps que s’amplia al matí en l’horari escolar, per intentar a ajudar a conciliar la vida familiar amb la laboral.

Aquesta franja horària va de les 7:30 a les 8:45  

El servei nocost addicional però si es necessita de manera fixa, ja sigui de cada dia o dies concrets a la setmana, cal avisar-ho al centre. Se’n pot fer ús de manera esporàdica.

Els infants que venen aviat al matí, poden portar l’esmorzar i menjar a l’aula amb l’educadora i els altres companys/es.

Formació per pares i mares

És un servei destinat a donar diferents eines als pares i mares dels infants de l’escola, per tal que el que puguin aprendre de nou ho puguin aplicar a casa amb els seus fills/es.

Serveix també per fer activitats conjuntament amb les altres famílies de l’escola i així conèixer una mica més als pares i mares dels companys d’aula dels fills.